De ce nu folosim Zoom sau Webex sau Skype sau Microsoft Teams?

De ce nu folosim Zoom sau Webex sau Skype sau Microsoft Teams?

de către GRAdmin eCampus-
Număr de răspunsuri: 0

Cativa colegi m-au întrebat, cu o curiozitate remarcabilă, de ce folosim la UMC o soluție de teleconferință OpenSource (în speță Jitsi) și nu facem "ca toată lumea" și să folosim Zoom sau Webex sau Microsoft Teams sau de ce nu... Skype?

Răspunsul e simplu: Jitsi are toate avantajele solutiilor comerciale enumerate anterior și elimină majoritatea neajunsurilor acestora. De exemplu, Jitsi nu limitează în niciun fel numărul de teleconferințe simultane și nici numărul persoanelor din cadrul unei teleconferințe. Această capabilitate este extrem de utilă când lucrăm în simultaneitate, de multe ori în peste 20 de teleconferințe, fiecare din ele cu între 30-40 de studenți. Au fost chiar discipline unde s-au cuplat simultan peste 150 de studenți în aceeași teleconferință(!) Despre capabilitățile fiecărei soluții de teleconferință puteți citi aici. Rezumând avem:

  • Zoom Meetings: 100 participanți pentru 40 minute
  • Cisco Webex Meetings: 100 perticipanți pe durată nelimitată
  • Google Hangouts: 10 participanți pe durată nelimitată
  • Skype: 50 participanți pe durată nelimitată
  • FreeConference (atenție, nu e free decât cu numele): 5 participanti în varianta gratis
  • Jitsi: număr nelimitat de participanți pe durată nelimitată, în plus nu necesită înregistrare ca celelalte sisteme, conferințele pot fi anonimizate eficient

--------------------------------------

Pentru cine "ține la firmă" și ar putea să creadă că Jitsi e soluția "săracului", pot să vă spun că în America este folosită de către Comcast (actor majoritar pe piața de comunicații din US). Ca să vă dați seama de mărimea Comcast trebuie să vă gandiți că are o valoare de piață de circa 2,5 ori mai mare decât grupul german VAG (Volskwagen).

În plus, platforma Jitsi e folosită de experți care știu foarte bine ce este securitatea cibernetică și activitatea publică.